Vezi cum poti reveni pe linia de plutire

Depresia este o afectiune pe care o intalnim tot mai des in zilele noastre, iar tratarea acesteia fara medicamente poate fi un obiectiv dificil. Aceasta este o tulburare mentala obisnuita, care se caracterizeaza printr-o stare de tristete persistenta si prin pierderea interesului pentru activitatile de care te bucuri in mod normal si care sunt insotite de o incapacitate de a desfasura activitati zilnice.

Tratamentele medicamentoase au efecte asupra simptomelor asociate depresiei si nu asupra cauzelor care au provocat depresia.

Este foarte clar ca toti avem momente in care ne simtim mai tristi sau mai pesimisti, insa atunci cand emotiile negative incep sa ne copleseasca este limpede ca ne confruntam cu simptomele depresiei.

Cu toate acestea, exista cateva metode care ne pot ajuta sa infrangem depresia fara sa fie nevoie sa apelam la tratament medicamentos asa ca descopera solutiile despre tratarea depresiei de la DoctorMit.

Tratarea depresiei prin redirectionarea atentiei catre sentimentele pozitive poate vindeca o persoana de depresie. Prin autosugestie pozitiva putem avea parte de efecte surprinzatoare, atat la nivel psihic, cat si fizic. Conform DoctorMit este cunoscut faptul ca gandurile pot influenta fluxul de sange din creier, precum si nivelul serotoninei.

Un nivel scazut de serotonina este asociat cu tristetea, iar un nivel ridicat de serotonina poate sa ne creeze o stare de fericire. Asadar, poate fi dificil, dar gandurile pozitive ne pot ajuta sa depasim momentele mai putin bune din viata noastra.

O alta metoda de tratare a depresiei fara medicamente o pot reprezenta plimbarile dese, deoarece prin expunerea corpului la lumina zilei, in natura, efectuarea de exercitii fizice moderate, toate acestea ne pot scoate din starea de tristete. Astfel de activitati au efecte pozitive asupra sanatatii mentale si ne imbunatatesc tonusul psihic si emotional.

Inca un mijloc de tratare a depresiei fara medicamente este consumul de alimente care contin triptofan, care sunt capabile sa mareasca nivelul de serotonina din creier. Cu ajutorul acestuia se poate trata insomnia, anxietatea, precum si depresia. Alimentele care contin triptofan sunt laptele, branza, pestele, alunele sau bananele. Pe langa aceste alimente, persoanele trebuie sa consume si produse bogate in glucide.

Pe de alta parte, ca sa poti scapa de depresie este sa-ti stabilesti obiective pe care sa le respecti. O alta cauza a depresiei este lipsa de somn, care poate agrava starile de depresie, si din acest motiv este important sa ne stabilim ore fixe la care sa ne culcam si sa ne trezim. In situatia in care nu putem sa adormim prea usor este indicat sa indepartam toate sursele de zgomot si de lumina din dormitor. Este absolut necesar sa facem toate acestea daca vrem sa avem un somn odihnitor care sa contribuie la tratarea depresiei fara medicamente.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.