Roma, o destinaţie de vacanţă cu farmec aparte

Premisa după care se ghidează Fabrica de vacanţe este ,,A călători înseamnă mai mult decât a vizita oraşe noi”, aşa că ce părere ai avea de un magic city break în capitala Italiei, recunoscută totodată şi sub denumirea de Oraşul etern? După cum deja ţi-ai dat seama încă de la primul indiciu este vorba despre Roma, un oraş plin de surprize, bogat în repere deosebite, având numeroase atracţii culturale şi constituind o adevărată metropolă plină de semnificaţii istorice.

Motive pentru care să alegi Roma pentru un city break

Fie că eşti genul de persoană care îşi alege destinaţia de vacanţă care să corespundă nevoii de a  evada pur şi simplu din cotidian sau fie că faci parte din categoria persoanelor care optează pentru dorinţa de a simţi vibraţiile accelerate ale vieţii urbane cu tot ce presupune asta, Roma este locul ideal care le întruneşte pe toate.

Roma este un oraş foarte ofertant, care vine în întâmpinarea turiştilor săi cu numeroase oportunităţi în legătură cu locurile de vizitat, pieţele pentru cumpărături sau diversele activităţi pentru divertisment, toate acestea sporind în timp popularitatea oraşului italian ca destinaţie perfectă pentru o vacanţă.

Pentru pasionaţii de frumos, Roma vă oferă şansa de a vedea unele dintre cele mai excepţionale clădiri din punct de vedere arhitectural. Un exemplu în acest sens este Colosseum-ul, cel mai mare amfiteatru antic din lume, care a devenit în timp emblema oraşului. Un alt obiectiv turistic important este Forumul Roman, care găzduieşte numeroase temple, arcade, coloane şi monumente istorice de excepţie, cum ar fi Templul Dioscuri, Curia Iulia sau Templul lui Vespasiano.

Nu rata ocazia să admiri Panteonul, o construcţie de-a dreptul fascinantă, situată în centrul Romei, care a fost numită de către Michelangelo drept o operă divină consruită de îngeri, nu de oameni. Merită să o vizitezi, nu-i aşa?

Alte atracţii turistice esenţiale care trebuie să facă parte din itinerariul tău de călătorie sunt Fântâna Trevi, Piaţa Spaniolă, Piaţa Sfântul Petru şi Bazilica Sfântul Petru, alături de multe altele pe care o să le descoperi luând la pas capitala Italiei.

Temeperaturile din oraşul Roma

În cazul în care nu vrei ca vremea să fie o piedică în călătoria ta în Roma şi să nu fii nevoit să pleci înapoi înspre casă cu sentimentul că ,,încă nu am apucat să văd totul”, recomandarea noastră în cazul în care optaţi pentru această destinaţie este să alegeţi intervalul iunie-august, deoarece vremea este una plăcută iar şansele să plouă sunt destul de reduse în lunile de vară. Evident, dacă vreme nu este un aspect care să vă dea emoţii atunci când vine vorba de locaţia unde să vă petreceţi concediul, Roma este o alegere perfectă care îşi aşteaptă oricând turiştii.

Dacă nimic şi nimeni nu te poate face însă să te răzgândeşti în privinţa alegerii unui city break la Roma, Fabrica de vacanţe de abia aşteaptă să îţi ofere cele mai bune oferte şi recomandări privind vacanţa ta şi să poţi beneficia de cele mai bune pachete de servicii turistice.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.