Prin ce sunt caracterizate casele în stil mediteranean

Prin ce sunt caracterizate casele în stil mediteranean

Casele sunt realizate în funcție de preferințele pe care le are fiecare persoană în parte sau în funcție de ce consideră anumiți dezvoltatori că se caută. Foarte frecvent oamenii optează pentru locuințe în stil mediteranean, iar în continuare vrem să îți spunem care sunt caracteristicile acestora.

  • Un singur nivel

Încă de la primul contact, casele mediteraneene se remarcă prin faptul că sunt proiectate pe un singur nivel, având un aspect general elegant și minimalist. Dacă se ia hotărârea unui nivel suplimentar, acesta este de obicei mansarda.

  • Uși și ferestre arcuite

La capitolul design exterior, locuințele care adoptă acest stil se diferențiază și prin aspectul ușilor și ferestrelor. Acestea arată cel mai bine dacă sunt arcuite și dacă sunt fabricate din lemn masiv. Dacă totuși vrei să optezi pentru termopan, nu alege albul, ci mergi pe o variantă cât mai apropiată de culoarea lemnului.

Casele mediteraneene sunt adesea prevăzute și cu obloane din lemn, acestea având rolul de a proteja împotriva căldurii sau frigului, dar și de a da un aer aparte construcției.

  • Acoperiș roșu, din țiglă

Chiar dacă vorbim de case mediteraneene moderne, aceste construcții, în mod clasic, au acoperiș din țiglă roșie. Realizarea acestuia se face de regulă în patru ape. Aspectul final al clădirii va fi călduros și prietenos, în armonie cu natura.

  • Finisaje din piatră

Tot la exteriorul acestor case vei observa și modul în care sunt decorați pereții exteriori. Se folosește piatră sau materiale care o imită, astfel încât să pară totul cât mai natural și mai plăcut.

  • Pardoseală din materiale naturale

Când trecem la interior, în primul rând se remarcă pardoseala, care la casele mediteraneene trebuie să fie realizată dintr-un material natural. Se folosește de obicei lemnul, piatra, ceramica, marmura etc. Dacă totuși vrei să folosești parchet, acesta trebuie să fie unul care imită foarte bine lemnul.

  • Design interior vesel

Modul în care îți amenajezi casa la interior trebuie să fie unul vesel, colorat, însă este necesar să găsești un echilibru, în așa fel încât să nu pară nimic foarte încărcat. Ideale sunt culorile care să fie în armonie cu natura, culori ce pot fi prezente pe draperii, decorațiuni etc.

În interiorul caselor în stil mediteranean o piesă de rezistență poate fi semineul, care nu este doar un obiect decorativ, ci poate fi și funcțional.

  • Bucătărie amenajată în stil rustic

Casele amenajate în stil mediteranean sunt călduroase, prietenoase, potrivite pentru cei care adoră timpul petrecut în familie. Acestea fiind zise, bucătăria joacă un rol foarte important, fiind zona în care cei dragi se întâlnesc pentru a servi masa și pentru a petrece timp de calitate.

Specialiștii recomandă: electrocasnice în stil rustic, folosirea obiectelor confecționate din alamă și ceramică, utilizarea unei mese fabricate din lemn și amenajarea generală în tonuri calde.

  • Grădină colorată și parfumată

Curtea trebuie să fie în perfectă armonie cu locuința, motiv pentru care trebuie să îi acorzi importanță. Pentru a fi totul cât mai plăcut, poți opta pentru un specialist în peisagistică, deoarece nu este suficient să te mulțumești doar cu un gazon bine îngrijit. Grădinile unor astfel de case trebuie să fie colorate și parfumate.

Apelează la biroul de arhitectură DeStijl și fă cunoștință cu arh. Enica Ana!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.