Instalatii GPL – investitia momentului?

GPL, adica gaz petrolier lichefiat, este un tip de „gaz lichid” care poate fi folosit ca si combustibil pentru o varietate de scopuri, inclusiv pentru alimentarea masinilor. Este un produs secundar al prelucrarii lichidelor din gaze naturale, precum si al rafinarii titeiului. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de gaz butan si propan, sau autogaz in cercurile de conducere. In trecut a fost ars si aruncat, astazi este recunoscut ca un combustibil flexibil cu emisii scazute de carbon, care poate fi utilizat in mod profitabil.

Desi denumirea de „gaz lichid” poate parea a fi o contradictie in cuvinte, se refera intr-adevar la un gaz transparent care se transforma intr-un lichid atunci cand este expus la presiune sau racire, permitandu-i sa fie depozitat in rezervoarele vehiculului.

Este mai avantajos sa treci la GPL ca tip de combustibil?

Fata de benzina si motorina, GPL-ul este foarte avantajos. Costul unui litru este la jumatate din cel al benzinei, permitand aceste economii, iar cheltuielile cu instalarea unui kit sunt amortizate in cel mai scurt timp. GPL emite relativ putini poluanti, mai ales in comparatie cu motorina si benzina, iar emisiile de CO2 si oxizi de azot sunt reduse semnificativ. In plus, acest sistem nu emite aproape deloc particule, ceea ce este benefic pentru sanatatea tuturor.

Fara probleme

Unii oameni cred, în mod eronat, că instalația GPL va exploda în momentul unui impact. Acest tip de rezervoare sunt fabricate din oțel cu o grosime de 3,5 mm, tratat împotriva fisurilor, ceea ce previne pericolul unei explozii. Datorită aliajelor rezistente la străpungeri, cât și a suporților și platbandelor cu care sunt fixate pe autovehicul, instalațiile GPL sunt mai sigure decât un motor pe benzină.

Dacă dorești o instalație GPL de calitate, apelează la serviciile unui furnizor de top. Acesta îți va oferi variante fiabile, care te vor ajuta să economisești carburant și, implicit, să contribui la protecția mediului înconjurător. Intra aici la OptiuneaGPL si descopera cea mai potrivita optiune pentru nevoile tale!

Siguranta inainte de toate

Este important să efectuezi, periodic, o revizie a instalațiilor. Dacă apar probleme, la specialistii din domeniu poți beneficia de următoarele servicii: înlocuirea firelor pentru instalații GPL, verificarea modului de fixare a componentelor, precum și a eventualelor scurgeri de gaze.

Sistemele disponibile la OptiuneaGPL sunt foarte variate, astfel incat ai certitudinea ca vei gasi unul ideal pentru autoturismul tau. Exista unele dedicate, dar si unele universale care, bineinteles, sunt mai accesibile din punct de vedere financiar.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.