Ai nevoie de servicii de intabulare si nu numai?

Ai terminat de construit casa sau ai intrat in posesia unui apartament nou care nu au intabularea si cadastrul facut? Tot ce-ti ramane de facut este sa iei legatura cu o firma specializata in domeniu, asadar, contacteaza agentia Euro Survey si rezolva aceste doua necesitati.

Cadastrul este o procedura obligatorie pentru toate bunurile imobile de pe teritoriul tarii si se executa dupa instructiuni si normative unice. De aceasta procedura vom avea nevoie si in urmatoarele situatii:

– se demoleaza sau se construieste un imobil

– constructia inscrisa in cartea funciara se apartamenteaza sau se subapartamenteaza

– apartamentul sau constructia isi schimba destinatia

– vom avea nevoie de cadastru si in cazul in care cartea funciara a fost distrusa, pierduta sau sustrasa

– desi imobilul este inscris in cartea funciara nu este integrat in sistemul national

Procedura de intabulare consta in inscrierea in cartea funciara a unui drept real imobiliar cu caracter definitiv. Intabularea se efectueaza doar in baza unui inscris autentic notarial incheiat de catre un notar public, a unei hotarari judecatoresti definitive sau irevocabile, a unui certificat de mostenitor sau a unui act administrativ.

Intabularea reprezinta alipirea sau dezlipirea imobilului, se face doar daca imobilul nu este inscris in cartea funciara, daca se schimba suprafata imobilului sau a categoriei de folosinta, daca se schimba adresa sau unitatea administrativ teritoriala, la construirea sau demolarea unei constructii, daca se modifica limitele imobilului sau in cazul in care se intocmeste documentatia de apartamentare.

Rolul cadastrului este de a furniza date reale referitoare la proprietari, a inscrierii lor in cartile funciare, sa evidentieze localizarea proprietatii, precum si sa stabileasca suprafetele reale ale terenurilor si ale constructiilor existente.

In ceea ce priveste pregatirea documentelor pentru intabulare si cadastru va poate ajuta o firma specializata in domeniu, astfel incat sa nu mai fie nevoie sa pierzi timpul la cozi la diferite institutii.

EuroSurvey este o companie ce beneficiaza de peste 10 ani de experienta in domeniu si peste 2000 de apartamente inscrise in cartea funciara si de documentatii cadastrale.

Avand in vedere ca piata in domeniul imobiliar este intr-o continua expansiune, EuroSurvey efectueaza toate tipurile de operatiuni cadastrale. Firma va poate ajuta inclusiv in situatia in care documentatia cadastrala nu mai este la zi cu legislatia in vigoare.

EuroSurvey va poate ajuta cu intabulare si cadastru si in urmatoarele situatii:

-aveti nevoie sa ipotecati un imobil

-este nevoie de un drum de servitute

-doriti sa instrainati un imobil

-imobilul se poate repozitiona fara a se modifica forma sau suprafata

-banca are nevoie de relevee interioare care nu au fost cuprinse in documentatia anterioara

-aveti o suprapunere cu unul sau mai multi vecini

-trebuie sa radiati o constructie din cartea funciara

Pentru ca toate acestea sa fie facute intr-un timp cat mai scurt si sa nu fie nevoie sa va stresati si cu aceste griji, EuroSurvey va poate sprijini in aceste demersuri, dand dovada de profesionalism si seriozitate.Partea inferioară a formularului

Partea superioară a formularului

Partea inferioară a formularului

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.